Açıklama
Çiçek balı, bal arılarının bitkilerde yer alan çiçekli kısımlarından salgıladıkları nektarların toplanması sonucunda elde edilir.
Çiçek Balının Faydaları Nelerdir?
1- Hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir:
Çiçek balı kışın ılık su ya da süt ile tüketildiğinde vücudun direncini arttırır.
2- Boğaz ağrısına iyi gelir:
Düzenli aralıklarla bal tüketmek boğazı yumuşatır ve ağrıyı dindirir.
3- Tatlı ihtiyacını karşılar:
Tamamen organik olan çiçek balları ne kadar tatlı olursa olsun kandaki şeker oranını yükseltmez. Hem tatlı ihtiyacını karşılar hem de kilo aldırmaz.
4- Doğal bir antibiyotiktir:
Nezle, grip, sinüzit gibi kışın sık görülen hastalıklara karşı koruma sağlar.
5- Enerji verir:
Sabahları bal yemek, güne çok daha zinde başlamanızı sağlar.
6- Eklem ağrılarına iyi gelir:
B12 oranı oldukça yüksek olan çiçek balı eklem ve kas ağrılarına iyi gelir.
7- Kalsiyum ve demir açısından zengindir.
Çocukların sağlıklı kemik gelişimi için tüketilmelidir.
Sandra Ruiz –
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.