BAYZER DOĞAL BAL
Katkısız Arıcılık
Doğal bal, üretimi sırasında kimyasal girdinin kullanılmadığı ve tamamen doğal yöntemlerle elde edilen üründür.
Bayzer Bal olarak üretim yaparken öncelikle kovanlar, arıcılık yapmaya uygun ekipmanlar, petek ve mumlar doğal ürün alımına uygun olarak hazırlanmaktadır.
Yılda bir ya da iki kez verim alınabildiği için doğal balın üretimine geçiş süresi ortalama bir yıldır ve doğal bal denilebilmesi için ilk yıl hasat edilen arı ürünleri kabul edilmez.
Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir.